PROJECT

Couple built a house with an elevator in Newton, Massachusetts. New construction; interior design throughout.

CLIENT NEEDS

  • Accommodate a family member’s large electric wheelchair with ADA accessible design, such as wider doorways and functional furniture arrangements
  • Make a vintage, midcentury modern vernacular work within the new space
  • Be adventurous with color and artwork
  • Stay eco-conscious

 

RESULTS!

  • Closely collaborated with contractor, architect, and kitchen designer; advised on cabinets, door styles, finishes, and hardware
  • Custom-designed dining room buffet uses kitchen cabinetry style but sits atop legs for a furniture look; glass-front cabinets and open shelving above
  • Eco-conscious mix of used and new furniture, as well as ecologically sourced woods
  • Red and green textiles and accessories, along with large abstract art, punctuates the home’s off-white walls and medium wood tones