PROJECT

Couple with twin toddlers had moved several times for work and were living in temporary housing when they bought a stately home in Newton, Massachusetts. Gutted existing space; major addition off the back. Interior design throughout.

CLIENT NEEDS

  • Sift through furnishings in storage to see what could be re-used
  • Formal public rooms at front of house but more casual and modern in back
  • Make sure interior design quality is at the same level as the renovation investment

 

RESULTS!

  • Closely collaborated with contractor, architect, and kitchen designer on construction plans, all tiles, plumbing fixtures, and light fixtures
  • Tasteful and cohesive palette of blue/cream/gray in the living room and library, anchored by gold-color Kristen Rivoli custom designed rugs
  • Straight-back upholstery, a modern coffee table, and contemporary lighting marry the traditional architecture of the public rooms with the modern sensibility of the private rooms
  • Show-stopping velvet sofa in a faux bois pattern looks luxurious
  • Double-height master bedroom feels rich and inviting with armchairs, drapes, a Ralph Pucci rug, custom chocolate brown bedding with applique, and fireplace facing that matches the custom headboard—which is also a room-dividing half wall
  • Window-filled family room has hidden automatic shades for sun control and drapes to soften the hard edges; the family-size sofa faces a built-in cabinet hiding the TV
  • Kristen Rivoli custom stair runner in the entryway